Faillissementen natuurlijke personen
Faillissementen rechtspersonen
WSNP
Dataroom
Gerechtelijke incasso
Incassoʼs
Internationale incasso
Minnelijke incasso
Uitvoeren van het vonnis
Arbeidsrecht
Bestuursrecht
Bouwrecht
Faillissementsrecht
Familierecht
Handelsrecht
Huurrecht
Intellectueel Eigendomsrecht
Milieurecht
Ondernemingsrecht
Ontslagrecht
Paardenzaken
Transportrecht
ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht

 

Juridisch advies en procederen voor ondernemers

 
Ondernemingsrecht is een verzamelbegrip en omvat de wet- en regelgeving die betrekking heeft op de onderneming en het ondernemen.

Juridische verhoudingen
Het ondernemingsrecht gaat vooral over hoe de ondernemingen zelf (kunnen) functioneren: ofwel hoe de juridische organisatie in elkaar steekt. Hierbij gaat het onder meer over de juridische verhouding tussen de onderneming en de belanghebbenden van de onderneming (bestuurders, werknemers, aandeelhouders, commissarissen), maar ook tussen de belanghebbenden onderling.

Specialist
Onze advocaten zijn gespecialiseerd op het gebied van ondernemingsrecht en houden zich onder meer bezig met het vormgeven van samenwerkingsverbanden (vennootschappen onder firma, maatschappen, joint ventures, franchise) en concernstructuren, het begeleiden van fusies, het redigeren van aandeelhoudersovereenkomsten, maar ook met het tot een goed einde brengen van conflicten tussen bestuurders en aandeelhouders, tussen bestuurders onderling en het adviseren over (dreigende) bestuursaansprakelijkheden.

Overeenkomsten & contracten
Het is van groot belang dat de contractuele verhoudingen goed worden vastgelegd met als doel geschillen te voorkomen. Deze geschillen kunnen immers vergaande financiŽle voor gevolgen voor uw onderneming hebben. U kunt ons inschakelen voor het opstellen van dergelijke commerciŽle contracten en de daarbij behorende algemene voorwaarden. Voor ons staat voorop dat deze overeenkomsten commercieel uitvoerbaar moeten zijn. 

Schikken
De meeste ondernemingsrecht geschillen kunnen beter buiten de rechter om worden opgelost. Het is veelal raadzaam een schikking te treffen dan langdurige en kostbare procedures te voeren. Hoewel procederen bij voorkeur dient te worden vermeden, kan het soms niet anders. Als een contractspartij weigert een gerezen probleem te schikken, of als u onvrijwillig in een procedure wordt betrokken, komt u vanzelf bij een rechter of arbiter uit. Onze advocaten kunnen u adviseren over het vermijden van gerechtelijke procedures. Voor zover een procedure onvermijdelijk is zullen wij u met raad en daad vertegenwoordigen. Wij hebben een allround en ervaren team van procesadvocaten die bedreven zijn in het procederen over kwesties.

Contact
Wilt u weten wat wij voor u en uw ondernemingsrecht zaak kunnen betekenen? Bel ons direct op 0546-588888 of mail uw vraag naar info@kolkman.nl.
 
 
Specialisten
ē mr. F. Kolkman
spacer
spacer Kolkman Advocaten voor ondernemers | Twentepoort Oost 55a Almelo | info@kolkman.nl PRIVACY | ALGEMENE VOORWAARDEN | LINKS | DISCLAIMER
Om inzicht te krijgen in het gedrag van bezoekers op onze website maken we gebruik van Google Analytics. Deze informatie verzamelen we met behulp van cookies.
Meer informatie    
   AKKOORD